• ایران
  • 1403/02/04
news-details
اخبار

وزير نيرو در گفت و گو با راديو ايران به مناسبت هفته دولت:
مديريت خوب شبكه برق، پيك را به شب منتقل كرد

وزير نيرو با بيان اين كه تابستان گرم و نسبتا" طولاني امسال را بدون خاموشي ناشي از كمبود توليد پشت سر گذاشتيم، گفت: با مديريت خوب و برنامه ريزي شده، اوج بار تابستان امسال كه در روز 31 تير رخ داد، به شب منتقل شد.
به گزارش پايگاه خبري توانير به نقل از پاون، «رضا اردكانيان» صبح شنبه به مناسبت هفته دولت در گفت و گو با راديو ايران اظهار داشت: برنامه اي را از پارسال همين موقع با عنوان 099 طراحي كرديم؛ يعني با وجود تحريم ها و كمبودها و اين كه به طور طبيعي سالانه براي حدود يك ميليون مشترك جديد بايد تامين برق شود، مي خواهيم كه در تابستان 99 خاموشي ما صفر باشد.
وي ادامه داد: در كشور بزرگي كه 83 هزار مگاوات ظرفيت نصب شده نيروگاهي و حدود 900 هزار كيلومتر شبكه هاي انتقال و توزيع برق به همراه صدها دستگاه و تجهيزات مختلف پست و غيره در صنعت برق وجود دارد، با برنامه ريزي دقيق و تلاش همه فعالان اين صنعت در سازمان دولت و بخش خصوصي اوج بار امسال بر اساس آنچه گذشت 31 تير 99 بود و براي نخستين بار در 10 سال گذشته اين اوج بار در شب اتفاق افتاد. در روز به قدري خوب مديريت و برنامه ريزي شده بود كه اوج بار به شب منتقل و بدون خاموشي پشت سر گذاشته شد و در عين حال موفق شديم ميزان انرژي بيشتري را هم نسبت به سال گذشته عرضه كنيم.
اردكانيان خاطرنشان كرد: در صنايع بزرگ حدود 11 درصد و در كل كشور 4.5 درصد عرضه انرژي بيشتري داشتيم و تعهدات صادراتي كه در اين شرايط يك منبع ارزي و براي صنعت برق و شركت هاي دست اندركار در دولت و بيرون از آن راهگشاست، به خوبي انجام شد.
وي ادامه داد: در شرايط كرونا كه تامين برق نقش بسيار تعيين كننده اي در تداوم خدمت رساني به مردم، در بيمارستان و بخش درمان داشت، در بخش آب هم به دليل چنين شرايطي در برخي شهرها نسبت به سال گذشته مصرف آب شرب و بهداشت حتي تا حدود 40 درصد افزايش پيدا كرده بود.
اردكانيان خواستار جلوگيري از هدررفت آب توسط مردم در عين رعايت موارد بهداشتي شد و درباره آب بها و برق بها گفت: سه سال پيش مصوبه اي از دولت گرفتيم كه هر سال آب و برق براي كساني كه الگوي مصرف را رعايت نمي كنند، فقط 7 درصد افزايش پيدا كند و به غير از اين هم عمل نشد و سعي و برنامه ريزي ها بر اين است كساني هم كه بيش از الگو مصرف مي كنند، آنها هم تشويق شده و به جرگه رعايت كنندگان الگوي مصرف بپيوندند كه كشور از حيث آب و برق با مشكل مواجه نشود.
وزير نيرو افزود: اگر اين مشتركان به هر حال تصميم گرفتند كه تا مدتي كماكان پر مصرف باشند، دولت تصويب كرده كه آنها 16 درصد افزايش تعرفه داشته باشند.
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر بابت هر 1000 ليتر آب در شهرها حدود 500 تومان و در روستاها نصف اين قيمت دريافت مي شود، همچنين در حالي كه قيمت تمام شده يك كيلووات ساعت حدود 140 تومان است به طور متوسط نصف اين مبلغ را در بخش خانگي دريافت مي كنيم.
اردكانيان در ادامه همچنين درباره پنل هاي خورشيدي گفت: با كساني كه چه در مقياس كوچك (كيلوواتي) و چه در مقياس بزرگ(مگاواتي) برق خورشيدي توليد مي كنند و حدود هزار مگاوات آن در كشور در مدار قرار دارد، قرارداد خريد تصميني امضا مي كنيم و آنچه مي خريم چند برابر قيمتي است كه برق مصرفي خود آنهاست و به آنها فروخته مي شود.
وي با بيان اينكه طبيعي است كه براي ادامه دادن اين معامله بايد منابع مالي كافي در اختيار صنعت برق باشد، ادامه داد: امسال تصميم داريم كه در مقياس وسيع تري بتوانيم مردم را براي احداث پنل هاي خورشيدي كوچك تر و مقياس هاي كيلوواتي تشويق كرده و با ترتيب هايي كه فراهم شده مي توانيم آن انگيزه را براي هموطنان برقرار كنيم تا بويژه پرمصرف ها بتوانند بخشي از برق مصرفي خودشان را توسط همين پنل ها فراهم كنند.
وي درباره بهره مندي از توان شركت هاي دانش بنيان، دانشگاه ها و دانش آموخته هاي دانشگاهي در قالب يك طرح براي استفاده از پنل هاي خورشيدي هم گفت: اكنون اين كار شروع شده است، شركت هاي متعددي وجود دارند كه خود، سازنده اين پنل ها هستند. به كساني كه براي توليد نيروگاه هاي خورشيدي سرمايه گذاري كلان مي كنند طبق مقررات ابلاغي در صورتي كه از پنل هاي داخلي استفاده كنند تا 30 درصد برق توليدي را گران تر مي خريم تا به سمت استفاده از اين پنل ها سوق داده شوند.
اردكانيان همچنين درباره پويش #هرهفته_الف_ب_ايران اظهار داشت: اميدواريم امسال بتوانيم با تعهدي كه كرديم 250 پروژه را در اين پويش به اتمام برسانيم؛ تاكنون 57 پروژه آن افتتاح شده و بقيه پروژه ها هم اميد است در زمان و موعد خود به اتمام برسد و مردم از نتايج آن بهره مند شوند.
فايل‌هاى مرتبط

ديدگاه‌ها

ارسال دیدگاه