• 1403/02/06

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی به خبرنگار"سهام انرژی" گفت:
اختصاص معادل 3 هزار میلیارد تومان از محل صرفه جویی سوخت نیروگاه ها در سال جاری

طرز طلب گفت: سال جاری از محل صرفه جویی در مصرف سوخت قرار است معادل 3 هزار میلیارد تومان مجوزهایی به سرمایه گذاران تخصیص یابد.
محسن طرز طلب مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی در گفتگو با خبرنگار سهام انرژی، در این زمینه که چرا تاکنون با گذشت چند سال از تاکید قانونی، رقم و یا مجوزهایی به سرمایه گذاران از محل صرفه جویی در مصرف سوخت اعمال نشده است گفت: قانون رفع موانع تولید و صرفه جویی در مصرف سوخت مربوط به نیروگاه های گازی است که قرار است به سیکل ترکیبی تبدیل شوند و در این رابطه پروژه هایی بودند که در سال 92 مجوزهایی از دولت گرفتند و متعاقب آن در سال 94 قرار بود بازپرداخت این پروژه ها از محل صرفه جویی سوخت باشد که خوشبختانه این پروژه ها سال گذشته، امسال و سال آینده وارد مدار می شوند که تولید آنها بیش از 3500 مگاوات است.
وی در ادامه توضیح داد: امسال نیز در بودجه، روزنه ای باز شده است که ما بتوانیم از سوخت صرفه جویی شده مجوزهایی را در اختیار سرمایه گذاران قرار دهیم در این زمینه محاسبات سوخت صرفه جویی شده در یکی از نیروگاه ها که پرند هست انجام شده و محاسبات را به سازمان برنامه فرستادیم که قول دادند هفته جاری بر اساس بند " و " بودجه 99 از محل سوخت صرفه جویی شده مجوزی را ارائه دهند و ما بتوانیم آنرا در اختیار سرمایه گذاران قرار دهیم.
اینکه تاکنون رقمی از محل صرفه جویی سوخت به نیروگاه ها اختصاص نیافتاده است گفت: باید سوخت صرفه جویی شده در نیروگاه ها اتفاق بیفتد و این اندازه گیری و محاسبات را ما انجام دهیم سپس محاسبات به وزارت نفت و سازمان برنامه ارسال شود و پس از صحه گذاری مجوزهایی به سرمایه گذاران این پروژه ها اختصاص یابد.
طرز طلب به عنوان نمونه به پروژه هایی که می توانند شامل صرفه جویی سوخت قرار بگیرند اشاره کرد و گفت: نیروگاه عسلویه، سبلان، کاشان، ارومیه که اخیرا وارد مدار شده است، نیروگاه فرودسی و ... هستند همچنین امسال 6 واحد بخار به مرحله صرفه جویی می رسند که امسال محاسبات صرفه جویی واحدها را به تدریج به سازمان برنامه می فرستیم و متعاقبا مجوز صرفه جویی ازمحل سوخت را دریافت خواهیم کرد.
وی پیش بینی کرد: تاکنون رقم و یا مجوز هایی به سرمایه گذاران اختصاص نیافته است اما پیش بینی ما این است که امسال معادل 3 هزار میلیارد تومان سوخت صرفه جویی شده را می توانیم مجوز دهیم. قانون بودجه امسال نیز به ما در تقویت این بند کمک کرد و نیاز داریم این بند در بودجه های سنواتی آینده تداوم یابد.
از سال های گذشته قراردادهایی در بخش برق وزارت نیرو با همکاری سازمان برنامه و بودجه و وزارت نفت تعریف شد تا از محل احداث بخش بخار نیروگاه های گازی موجود و تبدیل این نوع نیروگاه ها به سیکل ترکیبی، سوخت صرفه جویی شده در این فرآیند به عنوان جبران هزینه های صورت گرفته در اختیار سرمایه گذار قرار داده شود.
این قرارداد و توافق برای جلوگیری از هدر رفت انرژی و همچنین کاهش آلایندگی محیط زیستی صورت گرفت که به سرمایه گذاران نیروگاهی از محل صرفه جویی سوخت، یارانه و یا حوالجاتی را تنظیم و متناسب با سوخت صرفه جویی شده در اختیار آنان قرار داده شود تا بتوانند تعهدات خود را به بانک ها و صندوق توسعه ملی با هدف بازپرداخت بدهی های خود تحویل دهند.