• ایران
  • 1403/02/06
news-details
اخبار

توسط دفتر پژوهش سندیکا صورت گرفت؛
تهیه و انتشار گزارش تحلیلی بودجه صنعت برق در لایحه 1400

گزارش تحلیلی «بررسی بودجه صنعت برق در لایحه بودجه سال 1400» توسط دفتر پژوهش سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق تهیه و منتشر شد.
در ابتدای این گزارش طی تحلیلی بر کلیات بودجه دولت و بررسی تغییرات منابع و مصارف بودجه کشور در لایحه 1400 نسبت به سال‌های گذشته، از انبساطی بودن مفاد لایحه بودجه تقدیمی به مجلس شورای اسلامی خبر داده شده است. به طوری که در منابع بودجه عمومی دولت، رشد شدیدی در قسمت منابع حاصل از نفت و فرآورده‌های نفتی و همچنین منابع حاصل از فروش و واگذاری اوراق مالی صورت گرفته است و در بخش مصارف بودجه عمومی هم رشد قابل توجهی در هزینه‌های دولت مشاهده می‌شود. همچنین در این گزارش عنوان شده که تملک دارایی‌های مالی که مربوط به تسویه بدهی‌های دولت است نیز با افزایش رو‌به‌رو بوده است.
در ادامه این گزارش، با تمرکز بر بودجه صنعت برق، ضمن اشاره به آنکه بودجه عمومی وزارت نیرو در ردیف‌های هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای برابر با 157 هزار میلیارد ریال است، بیان شده که این عدد نسبت به سال گذشته حدود 65 درصد رشد داشته است. ضمن آنکه با افزودن ردیف‌های متفرقه، مجموع اعتبارات تخصیص‌یافته برای وزارت نیرو و واحدهای زیرمجموعه، بیشتر از این رقم خواهد بود. اما سهم مصارف بودجه عمومی وزارت نیرو از مصارف بودجه عمومی دولت 1.7 درصد است که تغییر محسوسی به نسبت مصوب 1399 نداشته است.
علاوه براین با تمرکز بر بخش‌های مختلف وزارت نیرو شامل آب، برق، ستادی و موسسات علمی و پژوهشی، مشاهده می‌شود که سهم بخش برق از بودجه عمومی وزارت نیرو 27 درصد است که نسبت به مصوب سال 1399 با کاهش روبه‌رو بوده است.
گزارش مذکور در ادامه به استناد مفاد پیوست سه لایحه بودجه سال 1400، به بررسی وضعیت بودجه‌ای شرکت‌های دولتی چون توانیر، مدیریت شبکه، مادرتخصصی برق حرارتی و ... پرداخته که مشخصا حائز اهمیت مستقیم برای تولیدکنندگان برق حرارتی هستند. همچنین با استفاده از جداول مندرج در پیوستِ سه لایحه مذکور که بودجه شرکت‌های دولتی را به تفکیک برنامه نشان می‌دهد، برآوردهایی از مولفه‌های موثر بر فضای فعالیت تولیدکنندگان برق در سال آتی صورت گرفته است.
در پایان گزارش تحلیلی دفتر پژوهش سندیکا در خصوص بودجه صنعت برق در لایحه 1400، پیشنهادهای اصلاحی یا الحاقی مورد نظر سندیکا بر احکام بودجه ارائه شده است. عمده این پیشنهادها که توسط سندیکا در حال پی‌گیری است، در دو محور مطرح است؛ نخست اصلاحات مورد نیاز در ظرفیت‌های تبصره 5 با موضوع پرداخت مطالبات تولیدکنندگان برق و نیز تهاتر مطالبات با بدهی‌های آن‌ها آمده و در ادامه پیشنهادهای سندیکا در بحث بازپرداخت وام‌های ارزی مطرح شده است.
لازم به ذکر است تلاش‌های سندیکا برای حل مشکلات تولیدکنندگان برق که از کانال بودجه میسر باشد، از یک ماه گذشته و پیش از انتشار لایحه، در قالب ارائه پیشنهادهایی به کمیسیون انرژی مجلس آغاز شده بود و پس از انتشار لایحه نیز با بررسی دقیق‌تر و با جزییات بیشتری طی جلسات مختلف در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، مرکز پژوهش‌های مجلس و نزد رییس کمیسیون انرژی مجلس ارائه شده است و همچنان نیز در حال پی‌گیری است تا بتوان موارد موثر بر وضعیت تولیدکنندگان برق را در لایحه بودجه سال آتی اصلاح و یا به آن الحاق کرد.

برای دریافت مشروح این گزارش به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://www.pgcsyndicate.ir/ResearchsDetail.aspx?rID=46
فايل‌هاى مرتبط

ديدگاه‌ها

ارسال دیدگاه