• ایران
  • 1403/01/09
news-details
اخبار

با حضور نمایندگان سندیکا در کارگروه کمیسیون انرژی مجلس مطرح‌ شد؛
لزوم بررسی علل اجرا ‌نشدن احکام برنامه‌های توسعه

جلسات کارگروه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه سیزدهم اسفندماه با حضور رییس هیات‌مدیره و دبیر سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق و نمایندگانی از دیگر تشکل‌های بخش خصوصی صنعت برق، به همراه نمایندگان وزارت نیرو و شرکت‌های تابعه آن، در دو بخش «جایگاه برق در برنامه هفتم توسعه» و پس از آن، «تعیین راه‌کارهای پرداخت اقساط بدهی‌های ارزی تولیدکنندگان برق به صندوق توسعه ملی» برگزار شد.
گفتنی است پیش از این، در دو نشست دیگر در کمیته برق کمیسیون انرژی مجلس، اهم مسائل صنعت برق کشور برای پیش‌بینی در برنامه هفتم توسعه برگزار شده بود که پس از جمع‌بندی نظرات واصله، ابتدا 8 محور اصلی مسائل صنعت برق تعیین شد که پس از بررسی و ادغام محور‌ها، در جلسه روز چهارشنبه به سه موضوع محوری کاهش یافت.
در ادامه جلسه، اکثر حضار تاکید کردند که مساله اصلی، اجرا نشدن احکام برنامه‌های توسعه است؛ به طوری که به عنوان مثال در برنامه ششم توسعه نیز احکام بسیار خوبی در حوزه صنعت برق درج شده بود، اما علل اجرا ‌نشدن این احکام می‌بایست آسیب‌شناسی جدی شود.
در این نشست مهندس محمدعلی وحدتی رییس هیات‌مدیره سندیکا اظهار داشت: در تبصره ذیل بند الف ماده 10 برنامه ششم توسعه صراحتا به بحث پرداخت خسارت تاخیر در پرداخت بدهی‌هایی که توسط دولت ایجاد شده و لزوم اضافه‌شدن بندی برای این منظور در قراردادهای مربوطه، اشاره شده است، اما عملا این مهم همچنان در قراردادهای منعقدشده با وزارت نیرو لحاظ و اجرا نمی‌شود.
در ادامه، ضمن آن که بررسی موارد دیگری از اجرا نشدن مفاد برنامه‌های توسعه مورد بحث قرار گرفت، از سوی حاضران جلسه اعلام شد که نگارش متن قوانین برنامه‌های پنج‌ساله توسعه، امری حرفه‌ای و تخصصی است و باید بر اساس روال گذشته، توسط سازمان برنامه و بودجه صورت گیرد. بنابراین بهتر است در جلسات آینده با حضور نمایندگانی از این سازمان، چرایی اجرا نشدن احکام مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.

امید گره‌گشایی از بدهی‌های ارزی توسط سران قوا
جلسه دوم روز چهارشنبه در مجلس شورای اسلامی، به بررسی راهکارهای بازپرداخت وام‌های ارزی تولیدکنندگان برق اختصاص داشت که با حضور نمایندگان سندیکا و انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر ایران برگزار شد.
در این جلسه در بیان دلایل و مسائل تولیدکنندگان برق در باره موانع بازپرداخت تسهیلات دریافت‌شده از صندوق توسعه ملی، به جهش‌های نرخ ارز و تورم در سال‌های اخیر و در مقابل، نرخ نازل و ثابت خرید برق از نیروگاه‌ها طی پنج سال اشاره و تاکید شد که تصمیم‌گیری در باره این مساله تنها در جلسه سران سه قوه امکان‌پذیر و خارج از حیطه اختیارات دولت یا مجلس به تنهایی است.
نمایندگان تولیدکنندگان غیر دولتی برق در این جلسه همچنین با انتقاد از عملکرد نهادهای ذی‌ربط خاطر نشان کردند: بانک مرکزی با آن‌که مکلف شده است که ارز لازم را برای بازپرداخت اقساط وام‌های ارزی ارائه کند، از این مهم سرباز می‌زند. از سوی دیگر اگر وزارت نیرو مطالبات تولیدکنندگان برق را به‌موقع پرداخت کرده بود، امکان بازپرداخت بخشی از اقساط مربوطه برای آنان وجود داشت، اما با تاخیر در پرداخت‌ها و بروز جهش‌های ارزی، عملا این امکان فراهم نشد.
برای طرح و تصمیم‌گیری در باره این موضوع در جلسه آتی سران قوا، تهیه و ارسال نامه‌ای به رییس مجلس شورای اسلامی در دستور کار قرار گرفت.
فايل‌هاى مرتبط

ديدگاه‌ها

ارسال دیدگاه