• ایران
  • 1403/01/31
news-details
اخبار

در جلسه کمیسیون مهندسی و سیستم ها مصوب شد؛
اعلام نظر شفاف سندیکا در خصوص تبعات استفاده از ظرفیت پیک لود واحدهای گازی

چهاردهمین جلسه کمیسیون مهندسی و سیستم‌ها به منظور بررسی پیشنهاد شرکت توربوتک در مورد پروژه مشترک با پژوهشگاه نیرو در خصوص افزایش توان تولید توربین‌های گازی و نیز بررسی نامه شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی به مدیران عامل نیروگاه‌ها در خصوص استفاده از ظرفیت پیک لود واحدهای گازی برگزار شد.
در بخش اول این جلسه که با حضور مدیرعامل و کارشناسان شرکت توربوتک برگزار شد، طرح ارتقاي توربین‌هاي گازي V94.2 در شرایط محیطی گرم موسوم به طرح HAS (Hot Ambient Solution) بررسی و تاکید شد که این طرح قابلیت پیاده‌سازی بر روی تمامی توربین‌های موجود در حوزه نفت، گاز و نیرو را دارد و قادر است عملکرد موتور را به طرز محسوسی بهبود ببخشد.
همچنین به این مساله اشاره شد که این روش که مختص شرایط آب و هوایی گرم بوده، هزینه چنداني به سیستم تحمیل نمی‌کند و زمینه ای را فراهم می کند که کمپرسور در دمای محیطی بالا با راندمان بهتر و دبی جرمی بالاتری کار کرده و توان توربین گاز در دماهای محیطی بالا افزایش یابد.
نمایندگان شرکت توربوتک همچنین اذعان کردند که نتایج بررسی های طرح HASنشان می‌دهد که با افزایش دمای محیط، توان موتور به طرز چشم‌گیری افزایش خواهد یافت به طوری که در دمای محیطی 50درجه سلسيوس، میزان افزایش توان بيشتر از 10 مگاوات خواهد بود. در دماهای محیطی 15 و 35 درجه نیز توان موتور به ترتیب به میزان 3 و 6/5 مگاوات افزایش خواهد یافت.
پس از ارائه این گزارش، مقرر شد که شرکت توربوتک نسبت به ارسال گزارش فني کتبی جامع از طرح‌های مورد بحث خود برای معرفی به نیروگاه‌های عضو سندیکا، اقدام کند.
در بخش دیگری از این جلسه نامه شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی به مدیران عامل نیروگاه‌ها در خصوص استفاده از ظرفیت پیک لود واحدهای گازی و نیز پاسخ شرکت مپنا به عنوان سازنده تجهیزات اصلی نیروگاهی کشور مورد بررسی قرار گرفت.
در همین راستا به این مساله اشاره شد که تغییر شرایط بهره‌برداری به نوعی تغییر شرایط طراحی (Reference Conditions) اولیه است، بنابراین در صورت الزام به کارکرد در حالت Off-design نیروگاه، ضروری است از سازنده (طراح) مربوطه در ارتباط با قابلیت‌های ماشین و همچنین استفاده از مارجین‌های طراحی در نظر گرفته شده، استعلام شود.
همچنین بر این مساله تاکید شد که برای بررسی توانایی و کارکرد نیروگاه درحالت پیک، علاوه بر قابلیت‌های واحد گازی، لازم است به شرایط عملکردی تجهیزات جانبی هم توجه شود تا از این بابت نیز نیروگاه با محدودیت روبرو نشود. افزون بر این از نقطه نظر مسائل مالی نیز قطعا کارکرد واحدهای گازی در شرایط پیک لود، تبعات مالی، بهره برداری، پیری زودرس واحد و موارد دیگری را در پی دارد که ضروری است به عنوان هزینه های نیروگاهی جبران شده و به این مساله توجه شود که تبعات منفی این موضوع ممکن است در آینده خسارات بیشتری را به ظرفیت تولید برق کشور وارد کند.
در پایان این جلسه مقرر شد سندیکا با استناد به نظرات کمیسیون مهندسی و سیستم‌ها، طی مکاتبه با شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی و نیروگاه‌های عضو، نظرات خود را به صورت شفاف بیان کند.
فايل‌هاى مرتبط

ديدگاه‌ها

ارسال دیدگاه