• 1403/02/01

رییس کمیسیون انرژی مجلس:
برای حل مشکلات بخش خصوصی تولیدکننده برق آمادگی داریم

موضوع وام‌های ارزی و مشکلات بازپرداخت آن در نشست مشترک دکتر فریدون حسنوند رییس کمیسیون انرژی مجلس با رییس هیات‌مدیره سندیکا و شماری از مدیران عامل شرکت‌های دریافت‌کننده تسهیلات ارزی، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این نشست که در محل دبیرخانه سندیکا برگزار شد، مهندس ابراهیم خوش‌‌گفتار، با اشاره به سابقه و اهداف دریافت تسهیلات ارزی توسط شماری از نیروگاه‌ها از صندوق توسعه ملی و راهکار قانونی بازپرداخت آن که در مصوبه سال 1394 هیات وزیران پیش‌بینی شده است، عدم تمکین نهادهای ذی‌ربط را به این مصوبه مشکل اصلی در بازپرداخت آن ذکر کرد و با توجه به عدم امکان کسب درآمدهای ارزی برای نیروگاه‌های غیر دولتی و جهش چندین برابری نرخ ارز، نیروگاه‌های بدهکار را فاقد توان مالی و منابع ارزی برای بازپرداخت بدهی به صوت ارزی دانست.
وی در ادامه به راهکارهای پیشنهادی سندیکا که حقوق طرفین در آن لحاظ شده است اشاره کرد و خواستار کمک مجلس، خصوصا کمیسیون انرژی برای حل موضوع شد.
رییس هیات‌مدیره سندیکا بلاتکلیفی در چگونگی بازپرداخت تسهیلات ارزی را یکی از عوامل کاهش ورود سرمایه‌گذار به بخش تولید برق ذکر و تاکید کرد: چنانچه این مشکل به صورتی که حافظ حقوق سرمایه‌گذار باشد حل نشود، نباید توقع داشت که بخش خصوصی انگیزه کافی برای حضور در بخش تولید داشته باشد.
در این نشست، سایر شرکت‌کنندگان به بیان دیدگاه‌های خود در باره چالش‌های موجود در بخش غیر دولتی تولیدکننده برق و بیان عوامل کاهش سرمایه‌‌گذاری در تولید برق پرداختند و خواستار حمایت و مساعدت نمایندگان مجلس به‌ویژه کمیسیون انرژی برای هموارسازی مسیر سرمایه‌گذاری در این صنعت و حل و فصل مشکلات موجود شدند.
در ادامه، دکتر حسنوند رییس کمیسیون انرژی مجلس با تاکید بر اهتمام کمیسیون انرژی برای ایجاد بسترهای لازم قانونی و اجرایی برای استفاده مطلوب از ظرفیت‌های بخش خصوصی در تولید برق، تصریح کرد: موضوع وام‌های ارزی را از طریق نهادهای بالادستی پی‌گیری خواهیم کرد، با این حال ضرورت دارد در برنامه هفتم توسعه و قانون بودجه سال 1402 که در دست تدوین است، پیش‌بینی‌های لازم در قالب راه‌کارهای عملی و قابل اجرا برای حل ریشه‌ای این مشکل به عمل آید. وی هم‌چنین تاکید کرد: بی‌شک در مجلس ضمانت اجرایی لازم را برای آن‌چه که در قانون تصویب شود، با استفاده از ابزارهای نظارتی پیش‌بینی‌شده در متن قوانین، فراهم می‌آوریم.
رییس کمیسیون انرژی مجلس در ادامه اظهار داشت: درخواست می‌شود سندیکا اهم مشکلات در بخش غیر دولتی تولیدکننده برق را اولویت‌بندی کند و برای هریک، راهکارهای اجرایی پیشنهاد و به کمیسیون ارائه دهد.
وی در خاتمه تصریح کرد: سندیکا می‌تواند جذابیت‌ها و روش‌های افزایش انگیزه بخش خصوصی را تعریف کند تا ما در مجلس بسترهای قانونی آن را فراهم کنیم.
گفتنی است در این نشست مهندس محمدعلی وحدتی از شرکت انرژی‌گستر جم، مهندس نصرت‌الله کاظمی از شرکت نیروگاهی سیکل ترکیبی کرمانیان، مهندس بهمن مسعودی و مهندس نبی‌زاده از شرکت تولیدی آرین‌ماه‌تاب‌گستر،مهندس رضا ریاحی از شرکت تولید برق ماه‌تاب کهنوج و دکتر مرسلی از شرکت سرمایه‌گذاری غدیر(نیروگاه بهبهان) نیز حضور داشتند و دیدگاه‌های خود را در باره موضوع نشست مطرح کردند.