• ایران
  • 1403/08/01
news-details
اخبار

خوش گفتار خبر داد:
بدهی ۹۰هزار میلیاردی دولت به وزارت نیرو

رئیس هیئت مدیره سندیكای تولیدكنندگان برق كشور گفت: وزارت نیرو بیش از ۹۰هزار میلیارد تومان از دولت طلبكار است و به همین میزان به مجموعه‌های صنعت برق بدهكاری دارد كه باید پرداخت شده تا مشكلات صنعت برق كشور حل شود.
ابراهیم خوش گفتار در برنامه گفتگوی اقتصادی رادیو گفت وگو؛ با بیان این كه از سال ۹۰ می‌دانستیم در سال ۱۴۰۰ به چه میزان برق نیاز داریم، گفت: امروز هم می‌دانیم تا سال ۱۴۰۵ به چه میزان برق نیاز است و این پدیده‌ای قابل پیش بینی است چراكه مصارف و مسائل جانبی مشخص است ولی از سال ۱۳۹۰ به تولید برق كمتر پرداخته‌ایم چراكه تا حدودی با تحریم رو به رو بودیم؛ حال آن كه تمام تجهیزات صنعت برق در داخل كشور تولید می‌شود ولی در این راستا سهل انگاری كردیم.
وی افزود: وزیر سابق اذعان می‌كرد كه ما در صنعت برق مشكل تولید نداریم و همان زمان سندیكای تولید كنندگان برق گزارشی مفصل تهیه و اعلام كرد كه به بحران خاموشی خواهیم رسید و این اجتناب ناپذیر است و اتفاقا با چنین مشكلی هم رو به رو شدیم اما در برابر این معضل صنایع را خاموش كردیم و یا به صنایع برنامه دادیم كه چگونه تولید كنند تا مصارف خانگی خاموش نشود و اولین مشكل برق این بود كه قیمت تعیینی مناسب نیست و دخل و خرج صنعت برق منفی است و در این شرایط تولید كننده و صنعتگر از وزارت نیرو طلبكار هستند.
خوش گفتار ادامه داد: این طلب از وزارت نیرو بحرانی است كه به وجود آمده و باید فكری برای آن اندیشید و راه حل آن نیز مشخص است. قیمت نان در سال ۱۳۸۴ به میزان ۵ تك تومان بود و امروز بین ۳ تا ۵ هزار تومان رسیده یعنی به رقمی ۱۰۰ برابری رسیده است و قیمت برق با تلاش‌های فراوان به ۲۰۰ تا ۲۵۰ تومان رسیده یعنی از ۴۲ تومان ۲۰۰ تومان افزایش یافته ولی هزینه‌های جاری این صنعت به بیش از ۵ برابر افزایش یافته است.
وی با بیان این كه در مقایسه با سال ۹۴، عدد و ارقام در صنعت برق ترازی منفی را نشان می‌دهد، افزود: تا زمانی كه مشكل قیمتی برق حل نشود، دیگر مسائل این صنعت غیر قابل حل شدن است؛ این در حالی است كه امروز می‌دانیم در سال ۱۴۰۳ به ۷۵ هزار مگاوات برق نیاز داریم و در سال ۱۴۰۵ به ۸۲ هزار مگاوات نیازمندیم و تابستان امسال ۶۴ هزار مگاوات عملیاتی شده است و مهم تر از این‌ها سوخت است و به دلیل راندمان پایین و فرسوده بودن نیروگاه‌ها، سوخت بسیاری را مصرف می‌كنند.
در چنین شرایطی باید مشكل گاز خانگی را حل كنیم و در نتیجه به نیروگاه‌ها مازوت یا گازوئیل می‌دهیم كه موجب دو بحران دیگر می‌شود كه یكی افزایش آلودگی هوا و دیگری افزایش قیمت گازوئیل است و كشور باید به این مسائل اقتصادی بنگرد. از طرفی در صنعت برق با قیمت تكلیفی رو به رو هستیم و دولت باید مابه‌التفاوت قیمت برق و قیمت تكلیفی را به وزارت نیرو پرداخت نماید ولی این رقم كه باید از محل بودجه عمومی باشد، پرداخت نمی‌شود و از این رو بدهی وزارت نیرو افزایش پیدا می‌كند.
خوش گفتار با بیان اینكه در رابطه با این پرداخت پیش بینی‌های لازم صورت گرفته ولی به دلیل كمبود نقدینگی عملیاتی و اجرایی نمی‌شود، اضافه كرد: وزارت نیرو بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان از دولت طلبكار است و به همین میزان به مجموعه‌های صنعت برق بدهكاری دارد كه باید پرداخت شده تا مشكلات صنعت برق كشور حل شود.
فايل‌هاى مرتبط

ديدگاه‌ها

ارسال دیدگاه