رییس هیاتمدیره سندیکای شرکتهای تولیدکننده برق، در جلسهای که در کمیسیون اقتصادی دولت برگزار شد، به ارائه گزارشی جامع از چالشهای تولیدکنندگان غیر دولتی برق پرداخت که بر اساس آن، سه مساله اساسی این حوزه در دستور کار رسیدگی نهادهای ذیربط قرار گرفت.
در این جلسه که نمایندگان وزارتخانههای نیرو، نفت، اقتصاد و دارایی، کار و رفاه اجتماعی و راه و شهرسازی و نیز سازمان برنامه و بودجه، صندوق توسعه ملی، بانک مرکزی، اتاق ایران، شورای رقابت، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و ... برگزار شد، پس از تبیین اهم چالشهای تولیدکنندگان برق (حرارتی) توسط حسنعلی تقیزاده لنده رییس هیاتمدیره سندیکا و محمدباقرعبایی عضو هیاتمدیره این تشکل، مقرر شد هر یک از دستگاههای ذیربط، در خصوص سه موضوع اساسی «مطالبات انباشته نیروگاهها و چگونگی پرداخت آن»، «تعیین سازوکار مناسبی برای بازپرداخت تسهیلات ارزی دریافتشده توسط نیروگاهها از صندوق توسعه ملی» و «تعیین تکلیف تشکیل نهاد مستقل تنظیمگر بخش برق» به انجام اقدامات و پیگیریهای لازم تا حصول نتیجه و ارائه گزارشی از این اقدامات مبادرت کنند.
لازم به ذکر است در گزارش سندیکا، ضمن بررسی وضعیت ناترازی در سه حوزه «تولید و مصرف در لحظه پیک شبکه برق»، «نقدینگی درآمد و هزینه تعمیرات نیروگاه» و «تولید و مصرف گاز طبیعی»، روند نزولی در توسعه ظرفیت نیروگاهی نصبشده و قراردادهای خرید تضمینی نیروگاههای حرارتی در سالهای 1384 الی 1403 و نیز قدرت عملی تجمیعی و ظرفیت عملی در هر درصد راندمان نیروگاههای حرارتی کشور با نمایش و توصیف نمودارهایی مستند، شرح داده شد.
در گزارش سندیکا، همچنین به ناترازی بیش از 16 هزار مگاواتی در کشور و میانگین بسیار نازل 1.8 درصدی افزایش تولید در لحظه پیک طی 5 سال اخیر نیز پرداخته شده بود. این در حالی است که براساس مندرجات برنامه هفتم پیشرفت، رشد اقتصادی 8 درصدی برای مجموعه بخشها و همین میزان رشد در بخش آب، برق و گاز کشور هدفگذاری شده است.
در بخش دیگری از گزارش سندیکا، مشکلات عمده سرمایهگذاری در صنعت برق در 4 بخش عمده شامل «مشکلات حکمرانی برق»، «مشکل بازپرداخت اقساط وامهای دریافتی نیروگاهها از صندوق توسعه ملی»، «عدم پرداخت بهموقع مطالبات نیروگاههای خصوصی و جریمه تاخیر در پرداخت آن» و «مشکلات موجود در طرحهای اجرای بخش بخار نیروگاههای سیکل ترکیبی» اعلام و به تفکیک شرح داده شد.