• 1403/02/06

<p dir="ltr" style="text-align: right;"><strong>هماهنگی جلسه&zwnj;ای سه&zwnj;جانبه برای حل مشکل نرخ نازل خرید برق </strong></p>
هماهنگی جلسه‌ای سه‌جانبه برای حل مشکل نرخ نازل خرید برق

هیات‌مدیره سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق در جلسه روز شنبه دوم شهریور ماه، میزبان دکتر حسین امیری خامکانی نایب‌رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بود.
در این جلسه ضمن معرفی این تشکل و سهم شرکت‌های عضو آن در تولید برق کشور، مهمترین چالش‌های فعالان این حوزه مطرح شد.
در ابتدا موضوع قیمت خرید برق از نیروگاه‌ها مطرح و با ارائه نموداری نشان داده شد که این نرخ در بهار سال جاری حتی نسبت به مدت مشابه در سال ۹۲ نیز پایین‌تر بوده است. این امر با وجود قوانینی قاطع در مورد تعدیل سالانه قیمت خرید برق از نیروگاه‌ها و همچنین تعدیل همه قیمت‌ها در سطح کشور بوده است.
در ادامه، به موضوع تمکین نکردن وزارت نیرو به بسیاری از قوانین و مصوبات و همچنین آرای هیات عمومی دیوان عدالت اداری اشاره و تصریح شد: نه تنها وزارت نیرو در مورد تمکین از قوانین و آرای قانونی کوتاهی کرده است، بلکه در موارد متعددی نسبت به تدوین مقررات و تعیین مجازات‌هایی اقدام می‌کند که  این امر بخش خصوصی را تحت فشار مضاعف قرار می‌دهد.
موضوع به تعویق افتادن تشکیل نهاد تنظیم‌گر بخش برق از دیگر مباحث مطروحه در این جلسه بود. در این خصوص تاکید شد با توجه به پشتوانه‌های محکمی که در این رابطه وجود دارد، این امر می‌بایست تاکنون محقق می‌شد، لذا به نظر می‌آید وزارت نیرو از تشکیل این نهاد ممانعت می‌کند.
در این جلسه همچنین به تلاش‌های سندیکا برای طرح این مشکلات با وزیر نیرو اشاره شد که این امر تاکنون محقق نشده و درخواست سندیکا بدون پاسخ مانده است.
در پایان راهکارهای پیشنهادی سندیکا و مستندات آن برای برون‌رفت از این مشکلات به ‌نایب‌رییس کمیسیون انرژی مجلس ارائه شد. وی در این رابطه قول مساعد داد که این موضوعات را در آن کمیسیون و در جمع مسئولین وزارت نیرو مطرح خواهد کرد.
براین اساس از دکتر امیری خامکانی درخواست شد که در هماهنگی با رییس و دیگر اعضای کمیسیون انرژی مجلس، جلسه‌ای مشترک با حضور مسئولین وزارت نیرو و هیات‌مدیره سندیکا ترتیب داده شود تا در این جلسه صحبت‌های طرفین در خصوص موضوعات مذکور توسط اعضای این کمیسیون شنیده و راجع به آن تصمیم‌گیری شود.