• ایران
  • 1403/02/05
news-details
اخبار

در هجدهمین نشست کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران بررسی شد
چالش‌ها و راهکارهای اقتصاد انرژی در سال جهش تولید

نمایندگان بخش خصوصی در هجدهمین نشست کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی تهران، به بررسی آثار شیوع ویروس کرونا بر حوزه نفت و انرژی پرداختند که به شدت تقاضا و قیمت را تحت تاثیر قرار داده است. اعضای این کمیسیون هم‌چنین نگاهی به الزامات و ضرورت‌های تحقق جهش تولید در این حوزه داشتند.
در هجدهمین نشست کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران که به صورت ویدئوکنفرانس و از طریق اسکایپ برگزار شد، چالش‌ها و راهکارهای بخش‌ خصوصی در راستای جهش تولید و همچنین مشکلاتی که اقتصاد انرژی در پی شیوع ویروس کرونا با آن مواجه شده ‌است، مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، رییس کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران در این جلسه آنلاین، با تاکید بر اینکه پدیده کرونا و اپیدمی آن، لزوم به تفکر جدید در سطوح مختلف را مورد تاکید قرار داده است، یادآور شد که کرونا، بازار انرژی در جهان را نیز تحت تاثیر قرار داده به‌گونه‌ای که سوق‌یابی به تفکرات جدید و نو در این بازار ضروری به نظر می‌رسد
رضا پدیدار با اشاره به آخرین آمار منتشر شده در محافل رسمی جهان مبنی بر اینکه پس از شیوع کرونا، نزدیک به 3.5 میلیارد نفر در جهان در مصرف انرژی صرفه‌جویی کرده‌اند، افزود: التهاب به وجود آمده از شیوع کووید19، علاوه بر آنکه به بدنه کسب‌و‌کارها در حوزه انرژی آسیب جدی وارد کرد، طرح‌های آینده این حوزه را نیز دستخوش تغییر و تحول کرده است.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه انرژی از این پس باید تفکر و رویکرد جدیدی در پیش گرفت، افزود: مطالعات جدید در سطح بین‌المللی نشان می‌دهد که در پی همه‌گیری کرونا و آثار منفی آن بر اقتصاد جهانی، حتی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر نیز باید تفکرات گذشته مورد بازنگری قرار گیرد.
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران سپس با اشاره به مقوله جهش تولید، با تاکید بر اینکه در این زمینه کشور از نبود متولی در رنج است، افزود: بخش خصوصی و اتاق بازرگانی باید مطالبه‎گری کرده و خواستار این شود که نهاد بخش خصوصی در راس متولی‌گری جهش تولید قرار گیرد.


راهکارهای بخش ‌خصوصی انرژی برای عبور از بحران کرونا در ادامه، کارشناس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران به تشریح گزارشی مطالعاتی با عنوان چالش‌ها و راهکارهای بخش خصوصی حوزه انرژی در راستای جهش تولید و مقابله با آثار منفی همه‌گیری ویروس کرونا پرداخت.
سام یوسفی در این گزارش با اشاره به اینکه برآوردهای اولیه خسارات ناشی از کرونا، حاکی از زیان 3 هزار میلیارد تومانی در پروژه‌های صنعت برق در کشور است، افزود: با شیوع این بیماری، طیف وسیعی از شرکت‌های زنجیره تامین حوزه انرژی مورد تهدید جدی تعطیلی یا تعدیل نیرو قرار گرفته است به طوری که برخی برآوردهای اولیه در این رابطه حاکی از زیان 5 هزار میلیارد تومانی و نرخ تعدیل 20 درصدی است.
وی همچنین نبود رگولاتوری، تحریم‌ها و نبود دیپلماسی انرژی منسجم، ضعف حکمرانی در صنعت انرژی و عدم تطبیق سیاست‌های کلان با مسائل زیست‌محیطی را از جمله چالش‌های حوزه انرژی در کشور عنوان کرد و بازتوزیع و تغییر در نظام پرداخت یارانه‌های انرژی، اختصاص درآمدهای نفتی به پروژه‌های زیرساختی بلندمدت، تلاش برای رفع تحریم‌ها و فراهم آوردن زمینه‌های لازم برای رتبه‌بندی اعتباری کشور را از جمله راهکارهای این بخش دانست.
یوسفی در عین حال، از رکود، نوسان نهاده‌های پیمان، مطالبات معوق، تحریم‌ها و قیمت‌گذاری‌های دستوری به عنوان جدی‌ترین چالش‌های بخش‌خصوصی حوزه انرژی در راستای جهش تولید یاد کرد و افزود: راهکارها و پیشنهادهای بخش ‌خصوصی انرژی برای تحقق شعار جهش تولید در این حوزه، احصا و آماده ارائه به دولت است.
فايل‌هاى مرتبط

ديدگاه‌ها

ارسال دیدگاه