• ایران
  • 1403/02/07
news-details
اخبار

در گفت‌وگو با مدیرعامل شرکت نیرو آتیه صبا تبیین شد؛
علل و ابعاد آتش‌سوزی اخیر نیروگاه تبریز

پیرو وقوع آتش‌سوزی نه‌چندان بزرگی در کلیدخانه نیروگاه تبریز، که از ساعت 18:45 روز یکشنبه چهارم خرداد ماه شروع و پس از دو ساعت به‌طور کامل مهار شد، علت و جزییات وقوع این حادثه را در گفت‌وگویی با دکتر عبدالرضا قلی‌پور مدیرعامل شرکت نیرو آتیه صبا، مالک این نیروگاه، جویا شدیم.
وی در توضیح علت وقوع حادثه ضمن اشاره به آنکه شروع آتش‌سوزی از کلیدهای مربوط به تابلوهای تغذیه‌کننده موتور پمپ بویلر بوده است، گفت: کلیدهایی که در این قسمت نیروگاه استفاده شده برای تغذیه‌ موتورهای 6 کیلوولتی بوده است و از نوع کلیدهای روغنی هستند، که تکنولوژی آن عملا بسیار قدیمی و منسوخ‌شده است. البته همچنان علت دقیق حادثه مشخص نیست و گفته می‌شود ممکن است اتصال کوتاه در پایین‌دست کلیدها، یعنی در بخش موتورپمپ‌ها سبب آن شده و یا اضافه بار باعث شده که کلیدهای روغنی نشتی داشته و با توجه به حرارت بالا آتش گرفته باشد.
دکتر قلی‌پور در ادامه افزود: البته بنا بوده است طی مناقصه‌ای که پیش از این، در سال 96 و در پی وقوع آتش‌سوزی در تابلوهای مجاور بخش آسیب‌دیده فعلی، انجام شده بود، تمام تابلوهای این بخش در آبان‌ماه امسال تعویض و کلیدهای روغنی موجود با کلیدهای خلأ جایگزین شود اما با توجه به شرایط و ابعاد خاصی که این تابلوها دارند، تهیه آن به‌صورت سفارشی به طول انجامید، البته در سال 96 نیز تصمیم به تعویض کلیدها گرفته شد، شرکت برنده مناقصه نیز مشخص شد، اما طی مواجهه با نوسانات ارزی در سال 96 و تشدید تحریم‌ها قیمت آن به 3 برابر میزان مقرر، افزایش یافت و شرکت تابلوساز از تحویل آن سرباز زد.
مدیرعامل شرکت نیرو آتیه صبا، از اعضای سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق در خصوص میزان خسارت واردشده به نیروگاه تبریز بر اثر این حادثه خاطر نشان کرد: بخشی از خسارت که مربوط به تجهیزات است، با توجه به بیمه‌بودن آن‌ها تعاقب مالی برای نیروگاه ندارد، اما خسارت ناشی از عدم فروش برق طی مدتی که واحدهای نیروگاهی خارج از مدار بوده‌اند، مشمول بیمه نیست.
وی تاکید کرد: نیروگاه در حال حاضر تا زمان نصب کلیدهای جدید، با 50 درصد ظرفیت خود در شبکه برق فعالیت می‌کند. اما با توجه به اینکه هنوز وارد برهه اوج مصرف برق در منطقه استقرار نیروگاه نشده‌ایم، مشکلی از حیث بروز خاموشی به‌واسطه بروز این حادثه وجود نخواهد داشت و نیروگاه‌های مجاور طی هفته آتی که واحد یک این مجموعه، خارج از مدار است، تولید مورد انتظار از این واحد را در شبکه جبران می‌کنند.
مدیرعامل این شرکت عضو سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق، در مورد اقدامات و مساعدت‌های مورد انتظار از سوی وزارت نیرو گفت: در تلاشیم که طی جلساتی با مسئولان امر، تقاضای خود را مبنی بر افزایش خرید برق از نیروگاه تبریز بعد از بازگشت واحد یک به مدار مطرح کنیم. خصوصا در ساعات کم‌باری میزان خرید برق از این نیروگاه می‌تواند تا 50 مگاوات بیشتر از میزان معمول فروش برق تولیدی آن در این ایام باشد، که در این رابطه امید است از سوی سندیکا نیز هماهنگی و همراهی لازم صورت گیرد.
دکتر قلی‌پور همچنین از تعویض تمام کلیدها طبق برنامه قبلی در آبان ماه سال جاری و با برنده جدید مناقصه خبر داد و افزود: همزمان تعمیرات دوره‌ای واحد 1 نیروگاه تبریز، نصب کنتورهای230 کیلوولت در خروجی همین واحد و تعویض کلیدهای روغنی با کلیدهای خلأ، طی پروسه‌ای یک ماهه، انجام خواهند شد.
فايل‌هاى مرتبط

ديدگاه‌ها

ارسال دیدگاه