• ایران
  • 1403/02/06
news-details
اخبار

برای نخستین بار در کشور؛
ساخت دستگاه آنالایزر اکسیژن نیروگاهی توسط متخصصان داخلی

دستگاه آنالایزر اکسیژن مورد نیاز نیروگاه‌ها که ساخت آن تا پیش از این در انحصار شرکت‌‏های خارجی بود و هزینه بالایی بابت خرید نمونه خارجی این محصول صرف می‌‏شد، برای نخستین بار در کشور به‌دست متخصصان داخلی طراحی و ساخته شد.
به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "اسماعیل نمازی"، مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی با اعلام این خبر افزود: در فرآیند احتراق درون کوره‌ نيروگاه‌های حرارتی به سوخت و هوا نياز است و برای احتراق بهينه، ميزان ترکيب سوخت و هوا اهميت زیادی در کاهش اتلاف انرژی و افزایش راندمان توليد انرژی دارد.
وی ادامه داد:‌ اکسيژن موجود در دود خروجی یکی از پارامترهایی است که در سنجش کیفیت و بهينه‌سازی فرآیند احتراق نقش مهمی را ایفا می‌کند. با توجه به اینکه در فرآیند احتراق تمامی اکسيژن موجود در هوا با سوخت ترکيب نمی‌شود، لذا مقداری اکسيژن اضافی جهت احتراق کامل مورد نياز است.
مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی افزود: ميزان این هوای اضافی را دستگاه آنالایزر اکسيژن مشخص کرده و به سيستم کنترل ارسال می‌کند و سيستم کنترل نيز بر مبنای آن ميزان هوا را تغيير می‌دهد.
نمازی با تاکید بر اینکه نبود دستگاه آنالایزر اکسيژن در کوره موجب عدم کنترل اتوماتيک اکسيژن اضافی می‌شود، گفت: در صورت زیاد بودن اکسیژن در دود خروجی مقداری انرژی حرارتی را با خود خارج می‌کند و ضمنا اکسيژن داغ در ترکيب با نيتروژن، گازهای ناکس ایجاد می‌کند که جزو آلاینده‌های محيط زیست است. در صورت کم بودن اکسيژن در کوره نيز به جای ‌د‌ی‌اکسيد کربن، منوکسيدکربن زیادی توليد می‌شود که موجب کاهش راندمان و افزایش آلایندگی می‌شود.
وی با اشاره به اینکه این دستگاه در واحدهای نیروگاه سهند مورد بهره‌برداری قرار گرفته است، ادامه داد: دستگاه آنالایزر اکسيژن اوليه موجود در نيروگاه سهند خارج از سرویس و غير قابل تعمير بود. بدین منظور با توجه به اهميت وجود و کارکرد صحيح این سيستم، شرکت توليد نيروی برق سهند سال گذشته اقدام به خرید، نصب و آزمون نمونه صنعتی دستگاه آنالایزر پایش مداوم اکسيژن در دود مبتنی بر سنسور زیرکنيوم اکسيد در بویلرهای نيروگاه بخاری سهند نمود.
مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی یکی از مهمترین ویژگی‌‏های آنالایزر تولیدی را قابليت اتصال هشت پراب به یک ترنسميتر برشمرد و افزود: این مهم در حالی است که هر ماژول نمایشگر دستگاه آنالایزر اکسيژن قبلی موجود در نيروگاه سهند، تنها قابليت اتصال به یک پراب را دارد؛ از طرفی دیگر قيمت تمام شده نمونه ساخت داخل با وجود هزینه‌‏های تحقیق و توسعه، کمتر از نصف قیمت نمونه خارجی نصب شده در نیروگاه است.
وی در پایان تاکید کرد: در سال جهش تولید با بهره‌‏برداری موفق از این پروژه، ضمن جلوگیری از خروج ارز از کشور برای خرید آنالایزرهای اکسیژن مورد نیاز صنایع کشور، گام مهم دیگری در راستای کاهش وابستگی صنایع داخلی به خارج از کشور برداشته شد.
فايل‌هاى مرتبط

ديدگاه‌ها

ارسال دیدگاه