• ایران
  • 1403/01/09
news-details
آموزش

دوره آموزشی "آشنایی با تکنولوژی‌های تولید انرژی" در کشور ژاپن برگزار شد

سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق در آخرین روزهای سال 1401 با دعوت و همکاری مرکز همکاری¬های‌ ژاپن و خاورمیانه (JCCME) اقدام به برنامه‌ریزی و برگزاری دوره‌ای آموزشی در کشور ژاپن کرد.
این دوره با عنوان «تکنولوژی‌های تولید انرژی در کشور ژاپن» با اعزام 15 نفر از مدیران و کارشناسان شرکت‌های عضو سندیکا با احتساب روزهای رفت و برگشت شرکت‌کنندگان مجموعا 10 روز، از نوزدهم الی بیست‌وهشتم اسفند ماه سال گذشته به طول انجامید و طی روزهای آموزشی، سه مورد بازدید از تجهیزات صنعت برق ژاپن تحت مدیریت شرکت تپکو شامل دیسپاچینگ منطقه‌ای، یک نیروگاه خورشیدی و تاسیسات استحصال هیدروژن، و 17 ساعت آموزش تخصصی و مدیریتی در زمینه اداره شبکه برق ژاپن صورت گرفت.

به گزارش دکتر معصومه پاشا مدیر دفتر آموزش سندیکا بلافاصله پس از ورود هیات اعزامی سندیکا به فرودگاه ناریتا با استقبال و همراهی نماینده دفتر توکیو JCCME، اقدامات لازم برای اسکان آنان در هتل صورت گرفت و پس از یک روز استراحت، دوره آموزشی از صبح روز دوشنبه 22 اسفند (11 مارچ) با خوش‌آمدگویی و ارائه توضیحاتی در باره بخش‌ها و سرفصل‌های مختلف دوره و سایر اطلاعات لازم توسط مدیر برنامه‌ریزی پروژه و معاون مدیرعامل دفتر توکیو JCCME آغاز شد. در این بخش همچنین پس از ارئه توضیحاتی توسط نماینده سندیکا در باره صنعت برق ایران، معارفه کامل شرکت‌کنندگان صورت گرفت و در ادامه، نماینده شرکت تپکو ژاپن به معرفی این شرکت و فعالیت‌ ‌ها و دستاوردهای آن به عنوان یکی از ده کمپانی اصلی در حوزه تولید، انتقال و توزیع برق این کشور پرداخت. در پایان این روز نیز از وقت‌شناسی شرکت‌کنندگان قدردانی شد.

دکتر پاشا از انجام بازدیدی از یک مرکز دیسپاچینگ منطقه‌ای تحت مدیریت شرکت تپکو و برگزاری دو کلاس آموزشی در سالن کنفرانس هتل با عناوین «مقدمه‌ای بر تولید برق، تجهیزات و نگهداری آن» و «دانش اولیه مواد و تجهیزات نیروگاهی فعال در دمای بالا و آسیب‌های آن» در روز سه‌شنبه 23 اسفند (12 مارچ) خبر داد.
مدیر دفتر آموزش سندیکا در شرح دومین روز آموزشی این سفر و بازدید از دیسپاچینگ منطقه¬ای افزود: با توجه به توضیحات ارائه‌شده توسط راهنمای بازدید نخست این دوره، طی بروز زلزله شهر فوکوشیما ژاپن در مارچ 2011 که منجر به خروج ناگهانی نیروگاه های هسته‌ای و افت فرکانس شبکه برق این کشور از 50 هرتز به 48.4 هرتز شده بود، با اقدام سریع این مرکز دیسپاچینگ و عملکرد به موقع رله‌های حذف بار، ظرف 3 دقیقه، از خاموشی سراسری (Blackout) در آن کشور جلوگیری شد.
وی در ادامه گزارش این دوره آموزشی خاطر نشان کرد: در روز سوم نیز کلاس¬های آموزشی با دو سرفصل برگزار شد. در سرفصل نخست «آشنایی با مواد و اجزای ساخت توربین گاز و آسیب‌های قطعات داغ و تکنیک‌های تعمیر و نگهداری» تدریس شد و موضوع بعدی «مقررات زیست‌محیطی ژاپن و ارزیابی اثرات زیست‌محیطی آن» بود.

دکتر پاشا در توضیح موضوع دوم تدریس‌شده در این روز گفت: از آنجا که آلودگی‌های زیست‌محیطی در ژاپن طی دهه 1950 با توجه به رشد اقتصادی بالای این کشور پس از جنگ جهانی دوم به طور چشم‌گیری افزایش یافت، قانونی برای کنترل آلودگی هوا در دهه 1960 در ژاپن مصوب و اجرایی شد. همچنین تدوین و تصویب قوانین دیگری در راستای کنترل آلودگی آب و حفاظت از طبیعت و نیز تاسیس آژانس محیط زیست در دهه 1970 از دیگر اقدامات موثر در این باره بوده است که نهایتا با ملحق شدن ژاپن به کنوانسیون تغییرات آب و هوایی سازمان ملل در دهه 1990 و تاسیس وزارت محیط زیست در سال 2001 تکمیل شد و تا به امروز نیز ادامه یافته است.
وی در این باره اضافه کرد: بنابراین بحث محیط زیست و رعایت موازین حفظ و حراست از آن در این کشور بسیار حائز اهمیت است؛ به طوری که دولت مرکزی ژاپن و تمام فرمانداری‌های آن در مناطق مختلف این کشور، موظف هستند برای آغاز و اجرای تمام پروژه‌های عمرانی خود تمام مفاد و موازین مرتبط مشخص‌شده در کتابچه راهنمایی را که برای ارزیابی اثرات زیست محیطی تدوین شده است، رعایت کنند. این مهم در خصوص احداث و راه‌اندازی نیروگاه‌ها نیز از همان مراحل قبل از اجرای پروژه مورد توجه است و تاثیرات آن بر کیفیت هوا، آب و اکوسیستم منطقه و حتی میزان الودگی صوتی ناشی از آن به طور کامل بررسی و اندازه‌گیری می‌شود تا بر اساس نتایج این بررسی‌ها و در راستای به حداقل رساندن این آلودگی‌ها اقدامات عمرانی لازم از جمله ارتفاع استاندارد دودکش و نصب فیلترهای مربوطه، ایجاد فضای سبز، تصفیه پساب و حذف صدا صورت گیرد.
روز بعدی این دوره نیز به گزارش مدیر دفتر آموزش سندیکا به انجام دو بازدید اختصاص یافت. در روز پنجشنبه 25 اسفند (14 مارچ) در ابتدا بازدیدی از نیروگاه خورشیدی یونکورو یاما که احداث، نظارت و بهره‌برداری آن توسط شرکت تپکو انجام شده است، صورت گرفت. این نیروگاه با ظرفیت نامی10 مگاوات و راندمان 13 درصد در استان یاماناشی ژاپن به تولید برق می‌پردازد و در مجاورت این نیروگاه تاسیساتی برای استحصال هیدروژن از آب به منظور بهره‌گیری از آن به عنوان سوخت واقع شده بود که محل بازدید دوم گروه اعزامی سندیکا در چهارمین روز این دوره آموزشی بود.

در آخرین روز از دوره ، سرفصلی با عنوان «تکنولوژی ارزیابی کاهش عمر مواد برای اجزای با دمای بالا در توبین‌های گاز و ارزیابی عمر باقی‌مانده آنها» تدریس شد. دکتر پاشا با بیان این مطلب افزود: بعد از تدریس این موضوع، طی مراسم اختتامیه، گواهی پایان دوره شخصا توسط مدیرعامل JCCME به شرکت‌کنندگان ارائه شد. پایان‌بخش این سفر نیز بازدید از سفارت ایران در ژاپن و شرکت در مراسم شام با سفیر ایران در ژاپن بود و نهایتا شامگاه روز بعد عازم ایران شدیم.
مدیر دفتر آموزش سندیکا در پایان این گزارش تصریح کرد: در این سفر علاوه بر آموزش‌های تخصصی در حوزه صنعت برق، آشنایی خوب و آموزنده‌ای نیز با فرهنگ، سنت‌ها و برخی از قوانین کشور ژاپن در این چند روز برای اعضای شرکت‌کننده در این دوره حاصل شد.
فايل‌هاى مرتبط

ديدگاه‌ها

ارسال دیدگاه