• ایران
  • 1404/02/19
news-details
اخبار


تمرکز بر عملیاتی شدن تهاتر مطالبات اعضا با مالیات

بیست و نهمین جلسه کمیسیون بیمه و مالیات سندیکا با هدف بحث و بررسی پیرامون موضوعات تهاتر و حق بیمه قراردادهای خرید و فروش برق، مطالبات مالیات بر ارزش افزوده تعدادی از نیروگاه‌‌‌‌ها، جرایم مربوط به تهاتر بدهی‌‌‌‌های مالیاتی و حضور نمایندگان سندیکا در هیات‌‌‌‌های حل اختلاف مالیاتی، دهم بهمن ماه سال جاری به صورت برخط بر گزار شد.
در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از قدامات انجام شده در خصوص موضوعات تهاتر و حق بیمه قراردادهای خرید و فرش برق توسط دبیر کمیسیون، به مکاتبات و پیگیری های انجام شده در این خصوص اشاره شد. از جمله اینکه در خصوص موضوع تهاتر با دفتر معاون اول رئیس جمهور مکاتبه و ارسال نامه از سوی این دفتر برای وزارتخانه‌‌‌‌های اقتصاد و نیرو جهت اقدام، انجام شد.
همچنین تاکید شد که وزارت اقتصاد در پاسخ به نامه دفتر معاون اول رییس جمهوری اعلام کرده که "استفاده از ظرفیت قانونی بند (س) تبصره (2) ماده واحده قانون بودجه سال 1401 با ارائه درخواست توسط وزارت نیرو و تایید سازمان برنامه و بودجه و همچنین حوزه مالیاتی و در چارچوب قوانین و مقررات مربوط امکان‌‌‌‌پذیر است و در همین راستا و به منظور اجرای این بند قانونی اولین پیش‌نویس تصویبنامه به همراه گزارش توجیهی مربوط به مبلغ 5960 میلیارد ریال به منظور سیر مراحل تصویب در هیات محترم وزیران طی نامه شماره 57/199980 مورخ 1401/9/27 ارسال شده است. به علاوه به این موضوع اشاره شد که پیشنهادات ارسالی وزارت متبوع در خصوص استفاده از ظرفیت بند (پ) ماده (2) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر از دستور کار هیات دولت خارج و ارسال پیش‌‌‌‌نویس مصوبات منوط به توافق دستگاه ذی‌‌‌‌ربط (وزارت نیرو) شده است. بر همین اساس کلیه درخواست‌های بخش خصوصی مرتبط با وزارت نیرو همراه با مستندات مربوط بیست و نهم آبان ماه برای این وزارتخانه ارسال شده اما تاکنون پاسخی دریافت نشده است."
همچنین در ادامه گزارش دبیر کمیسیون تاکید شد که در خصوص موضوع تهاتر مکاتباتی با وزارت نیرو انجام و اعلام شده که تهیه نامه‌‌‌‌ای به هیات وزیران برای اصلاح بند (پ) ماده (2) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر به منظور استفاده از این ظرفیت قانونی برای انجام تهاتر در دستور کار قرار گرفته است.
به این ترتیب مذاکره و مکاتبه مجدد با وزارت نیرو به منظور پیگیری موضوع تهاتر در دستور کار کمیسیون قرار گرفت.
در بخش دیگری از این جلسه در خصوص موضوع مطالبات مالیات بر ارزش افزوده نیروگاه ها به این مساله اشاره شد که نه تنها به مطالبات مالیات بر ارزش افزوده تعداد زیادی از نیروگاه ها رسیدگی نشده، بلکه برای آن گروه از نیروگاه ها که برگه استرداد بعد از بررسی مطالبات صادر شده، همچنان اقدامی برای پرداخت این مطالبات از سوی سازمان امور مالیاتی صورت نگرفته است. به همین دلیل مقرر شد پیگیری های لازم به منظور برگزاری یک جلسه مشترک با معاونت حقوقی و فنی سازمان امور مالیاتی صورت گیرد.
در ادامه موضوع جرایم تهاتر بدهی های مالیاتی مطرح شد. با توجه به مشکلات شرکت‌‌‌‌های خصوصی تولیدکننده برق در وصول مطالباتشان از دولت و همچنین به استناد ماده 2 قانون رفع موانع تولید، شرکت‌های عضو این سندیکا همزمان با ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد، برگه قطعی یا برگه تشخیص مالیاتی خود، درخواست کتبی خود را جهت تهاتر مالیات ابرازی با مطالبات از دولت شامل شرکت های توانیر، برق حرارتی، مدیریت شبکه و ... به مدیر کل دفتر بدهی‌‌‌‌ها و تعهدات عمومی دولت ارسال می کنند.
از آنجا که این دفتر پس از مکاتبات لازم با طرفین مرتبط با تهاتر مالیاتی، اقدام به اخذ مصوبه هیات وزیران می کند، معمولا این پروسه بسیار زمان بر می شود و این امر کاملا از اختیار شرکت متقاضی تهاتر خارج است.
بر این اساس به استناد بخشنامه شماره 53-95-200 مورخ 1395/8/5 و همچنین مستند به نامه معاون حقوقی و فنی مالیاتی به قائم مقام کمیته ماده 12 قانون احکام دائمی برنامه‌‌‌‌های توسعه کشور در خصوص بخشودگی جرایم مربوط به بازه زمانی درخواست تهاتر تا انجام تهاتر تاکید شد که «بر اساس مفاد بند 6 بخشنامه شماره 200/98/87 مورخ 1398/9/27 بازه زمانی فرآیند درخواست تهاتر تا انجام و ابلاغ تهاتر به سازمان امور مالیاتی که به موجب مصوبه هیات وزیران انجام می‌‌‌‌پذیرد، مشمول 100 درصد بخشودگی جرایم می‌‌‌‌شود.» اما این بخشنامه در سال‌‌‌‌های بعد اجرا نشد، به نحوی که طی فاصله زمانی بین ارسال اظهارنامه، برگه تشخیص و یا برگه قطعی مالیات تا اخذ مصوبه هیات وزیران به ازای هر ماه 2/5 درصد از بخشودگی جرایم مالیاتی کاسته می شود. مقرر شد کمیسیون این موضوع را با ذکر مستندات قانونی لازم از مسیر مکاتبه با دستگاه های اجرایی مرتبط پیگیری و دنبال کند.
در بخش پایانی جلسه در خصوصحضور نمایندگان سندیکا در هیات‌‌‌‌های حل اختلاف مالیاتی تاکید شد با توجه به اینکه ثبت اعتراضات به صورت سیستمی انجام می‌‌‌‌شود، اعضای سندیکا پس از انتخاب هیات مالیاتی مدنظر، باید نماینده خود را بر اساس بند 3 ماده 244 قانون مالیات‌های مستقیم انتخاب کنند که حضور سندیکاها (تشکل‌های صنفی) در این مرحله ملغی شده است. لذا مقرر شد این موضوع طی مکاتبه با اتاق بازرگانی ایران مجددا پی‌‌‌‌گیری شود تا زمینه برای معرفی نمایندگان سندیکای تولیدکنندگان برق از طرف اتاق بازرگانی ایران به هیات‌‌‌‌های حل اختلاف مالیاتی فراهم شود.
فايل‌هاى مرتبط

ديدگاه‌ها

ارسال دیدگاه