• ایران
  • 1404/02/19
news-details
اخبار

در جلسه اخیر کمیسیون بیمه و مالیات سندیکا صورت گرفت؛
بررسی و ارائه راهکار برای حل مشکلات مالیات بر ارزش افزوده اعضا

جلسه اخیر کمیسیون بیمه و مالیات سندیکا روز یکشنبه دوازدهم شهریور برای بررسی و ارائه راهکار در باره سه مورد از مشکلات مهم مالیاتی شرکت‌های عضو این تشکل برگزار شد.
اعضای کمیسیون در این جلسه، در باره موضوعاتی چون «اصلاح کد شناسه کالا و رفع محدودیت نیروگاه‌ها در سامانه پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان»، «مشکلات پرداخت نقدی مالیات بر ارزش افزوده برای خرید تجهیزات و ماشین‌آلات از شرکت‌های داخلی» و «ارسال گزارش وضعیت مطالبات مالیات بر ارزش افزوده اعضا به سازمان امور مالیاتی» به بحث و تصمیم‌گیری پرداختند.
در باره موضوع نخست، طبق مصوبه جلسه گذشته کمیسیون، نامه‌ای به سازمان امور مالیاتی برای تعیین تکلیف این موضوع تهیه شده بود که در جلسه اخیر متن آن مورد تایید قرار گرفت. اعضای کمیسیون بر پیگیری جدی در این باره تا حصول نتیجه تاکید داشتند.
در ادامه، موضوع استعلام یکی از شرکت‌های عضو سندیکا از سازمان امور مالیاتی در باره اعتبار مالیاتی صورتحساب‌های الکترونیکی که به صورت نسیه هستند، مطرح و پاسخ آن سازمان به این شرح ارائه شد: صورتحساب‌های الکترونیکی اگر به صورت نسیه باشند، به عنوان اعتبار مالیاتی برای خریدار تلقی نمی‌شود و فروشنده یا پیمانکار هم مکلف به پرداخت ارزش افزوده آن نیست.
موضوع دوم این جلسه پیرو این مساله مطرح شد که نیروگاه‌ها با توجه به عدم وصول به‌موقع مطالبات خود از وزارت نیرو، عموما با کمبود نقدینگی رو‌به‌رو هستند و قادر به پرداخت نقدی مالیات بر ارزش افزوده هنگام خرید تجهیزات و ماشین‌آلات از شرکت‌های داخلی نیستند و این مهم مشکلاتی را برای طرفین معامله ایجاد می‌کند.
برای حل این مساله، پیشنهاد شد مشابه آنچه در نامه معاونت حقوقی سازمان امور مالیاتی به سازمان گمرک در تاریخ 1401/7/23 برای امکان ترخیص تجهیزات و ماشین‌آلات خط تولید بدون دریافت مالیات و عوارض موضوع مالیات بر ارزش افزوده و در قبال اخذ چک صادره مطرح شده بود، بخشنامه مشابهی برای نیروگاه‌ها نیز صادر شود تا آنها نیز بتوانند به صورت تعهدی به حل این مساله بپردازند.
آخرین موضوع دستور این جلسه نیز پیرو گزارش ارائه‌شده بر اساس استعلام صورت‌گرفته از شرکت‌های عضو در باره وضعیت مالیات بر ارزش افزوده آنها در دستور کار قرار گرفت و مقرر شد این گزارش به پیوست نامه‌ای به سازمان امور مالیاتی با درخواست رسیدگی به وضعیت اعضای سندیکا در بحث مالیات بر ارزش افزوده، ارسال و پیگیری شود.
این مهم در شرایطی در دستور کار کمیسیون قرار گرفته که گفته می‌شود به موجب بخشی از بخشنامه‌ مورخ 1402/1/19 وزارت امور اقتصاد و دارایی (در خصوص دستورالعمل موضوع جز 1 بند ب تبصره 6 قانون بودجه سال 1402) که اشاره می‌کند موارد دارای فروش ابرازی بالغ بر 30 میلیارد تومان مشمول مفاد این بخشنامه نمی‌شوند، شرایط نیروگاه‌ها بیش از پیش در بحث استرداد مالیات بر ارزش افزوده پیچیده و بغرنج شده است.
لازم به ذکر است بر اساس استعلام صورت‌گرفته توسط کمیسیون بیمه و مالیات سندیکا، سه مدل وضعیتی برای شرکت‌های عضو این تشکل در بحث استرداد مطالبات مالیات بر ارزش افزوده شناسایی شده بود؛ نخست، گروهی هستند که مطالبات مالیات بر ارزش افزوده آنها تاکنون رسیدگی نشده، دسته دوم شرکت‌هایی که به رغم رسیدگی هنوز برگه قطعی و برگه تشخیص برای آنها صادر نشده و دسته سوم هم مواردی را شامل می‌شود که با وجود صدور برگه قطعی، همچنان هیچ استرداد و یا تهاتری برایشان صورت نگرفته است.
فايل‌هاى مرتبط

ديدگاه‌ها

ارسال دیدگاه